2016. máj 06.

Két kérdés egy válasz

írta: Bársonysex
Két kérdés egy válasz

Mi az oka, hogy fiú létemre szeretek női ruhába öltözni?

Kedves Brigi!

Tetszik a blogod és élnék a lehetőséggel, hogy kérdezzelek egy problémáról. Szerintem sokakat érint, csak nem tudnak, mernek szakemberhez fordulni. Heteroszexuális, boldog kapcsolatban élek a barátnőmmel, a nemi életemmel sosem volt gond, mindig teljesen megfelelt nekem és a partnereimnek is. Viszont 26 éves korom óta, másfél éve szeretek néha nőnek öltözni, nőként viselkedni. A férfiak nem érdekelnek, de hobbim lett felhúzni őket neten. Hova vezet ez és mi lehet az oka? A páromat bántja, de nekem néha kell.

Krisztián

Szia Krisztián!

Két kérdést tettél fel egyben, és ha nagyon röviden akarok rá válaszolni, akkor azt mondom fogalmam sincs hová vezet. Az okot viszont nekieshetünk kitárgyalni!

Azért válaszoltam, hogy fogalmam sincs hová vezet, mert ez csak rajtad múlik. Hová akarod, hogy vezessen? Mi a szándékod a kíváncsiságoddal? Meddig akarsz elmenni? Kielégíti játék szinten ez a tevékenység a queer neműségedet, vagy tovább akarod folytatni? Rajtad áll. Vagy lehet, hogy nem? Beszéljünk erről egy kicsit.

A nemünk rengetegféle. Nem csak férfi-nő, fekete-fehér, hanem színes. A melegek nem véletlenül választották a szivárványt jelképnek a büszkeségnapi felvonulásukra.
Ezért, és egyre többen beszélnek a harmadik nemről. Németországban már nem kötelező megjelölni születéskor az újszülött nemét.
Ami a szemnek látszik (és az is félrevihet), az csak a biológiai nem, a külső nemi szervek alapján első látásra megítélve.

genderorulet16040301.jpg

kép: titkolthirek.hu

De a biológiai nemen kívül van hormonális-érzelmi, és társadalmi nemünk is.
Az érzelmi nem természetesen az, amit megél az egyén a nemiségével kapcsolatban. Hová valónak sorolja magát.
A társadalmi nem a külső elvárásoknak megfelelés. Szerepekben gondolkodás. Egy sor séma, amiről azt gondolja a többség, hogy egy férfinak ilyennek kell lennie külsőleg, belsőleg és társadalmilag. Mert ha nem hozza a papírformát, akkor nem átlagos, kilóg a sorból, és egy csomó pejoratív címkét rá lehet aggatni.

A nemünkhöz mi is viszonyulunk és mások is viszonyulnak a háromféle szempont szerint.

Képzelj el egy hangkeverőt, amin van 3 potméter 0-tól 100-ig skálázva. Szabadon, külön-külön, egymástól függetlenül állítható mindhárom. Aszerint változik a hangzás, hogy melyiket mennyire húzzuk le vagy fel. Rengeteg a variáció, és egyik sem több vagy kevesebb, mint a másik. Nincs jó, vagy rossz nem, hanem mindegyik más, egyedi és emberi.

Ha mindhárom tulajdonság egyfelé mutat, akkor abban a szerencsés helyzetben van az egyén, hogy összhangban van a teste, a lelke, a szelleme.
Az ilyen emberekből lesz a nőies nő, aki anya, ápolónő, aki kedves, befogadó, illetve a férfias férfi, aki bányász, vagy kamionos, kicsit agresszív, kiáramló természetű.

De mi lesz azokkal a nőkkel, akik szeretnek focizni, esetleg vezetni akár autót, akár embereket?
És azokkal a férfiakkal, akik gondoskodók, szívesen pátyolgatnak elesetteket?
Szerepkonfliktus, mert a külső elvárásokkal szembemennek.

Ugyanez vonatkozik arra a fiúra, aki szívesen hord lányruhát, és kokettál a neten fiúkkal.
Belsejében az érzelmi neme lányos, de megtanulta a felnőttektől, hogy mivel kukija nőtt, neki fiúként KELL viselkednie. Ezt 26 éves koráig sikerrel eljátszotta, és elfojtotta a lányos énjét. És ez nem ellentmondásos azzal a ténnyel együtt sem, hogy szexuálisan a lányokhoz vonzódik, hiszen a biológiai neme férfi.

Nem tudom, elég érthetően írtam le?
Ezért mondtam, hogy csak rajtad múlik a "hogyan tovább". Azzal legyél tisztában, hogy amit átélsz, az nem kóros, és nem betegség. Kicsit furcsa, meg szokatlan tulajdonság, de benned ez a különlegesség. Mindezek ellenére nagyon vigyázz mások érzéseire! Gondolok elsősorban a barátnődre, aki bizonyára azért éli meg rosszul ezt a helyzetet, mert attól tart, elvesztette irányodba a vonzerejét. Erről őszintén kell beszélgetnetek. Olvastasd el vele a válaszom, és szívesen felajánlom, hogy ha megkeres, vele is beszélgetek rólatok. A másik "veszélyeztetett réteg", azok a férfiak, akikkel csetelsz. Vigyázz, kérlek, az ő lelkükre is! Ha addig tart a "jól felhúzom őket", ameddig lesz a gép túloldalán egy kézivezérelt orgazmusuk, az belefér. De ha valamelyiket érzelmileg érinted meg és túlságosan, akkor annak fájdalmas következményei tudnak lenni. Abból bizony szerelem lehet, aminek csalódás a vége.
És még az is előfordulhat, hogy fordítva sül el a puskád!

Linkelek neked egy kisfilmet, ami örömödre fog szolgálni.

Puszi Brigi :)

Cikinek érzed, nem mered senkitől megkérdezni?

Itt vagyok! Kérdezz bátran! Nincs tabutéma, nincs rossz kérdés! Csak egészséges emberi kíváncsiság van. Jogod van megismerni a testedet, az érzéseidet, az egymásra gyakorolt hatásukat!

Fordulj hozzám bizalommal!

szexrolnyiltan KUKAC gmail PONT com

Szólj hozzá

férfiasság crossdressing queer nöiesség férfi női ruhában