2016. máj 14.

Fehér pöttyök a péniszen

írta: Bársonysex
Fehér pöttyök a péniszen

Újabb olvasói levél, kérdés:

Kedves Brigi!

Az a problémám, hogy a péniszemen a makkom pereme alatt fehér pöttyök, dudorkák vannak.  Nem okoznak semmit, nem változnak semmit.
Ez rányomja a bélyegét a szexuális életemre is, mert szégyenlem a csajok előtt. 

Ezért nem hagyom a barátnőimnek, hogy orálisan játszanak velem.
Mi ez? Hogyan tovább?

(Nemibetegségem nincs) 
(Fotót természetesen kizárt, hogy küldjek.)
János
love-909172_960_720.jpg
fotó: Pixabay
Kedves János!
Megtisztelő a bizalmad, de vakon nem tudom megállapítani, hogy betegség-e a problémád.
Részben, mert nem látom az elváltozást, másrészt mert nem vagyok orvos, harmadrészt sok infónak híján vagyok. Nem tudom például, hány éves vagy.
El kell menned egy urológiai vagy bőrgyógyászati szakrendelésre, ahol meg kell mutatnod a fütykösöd az orvosnak, majd ő megállapítja, amit te kijelentesz, hogy nincs nemi és egyéb betegséged.
Leveled alapján azt gondolom, az elváltozásod banális faggyúmirigy felszaporodás. Nagyon sok fiatal férfinál előfordul. Olyan mitesszer-féle, ami arcon és egyéb testrészeken is megjelenhet. Kinyomkodni nem tanácsos. Teendőt nem igényel, ahogy jön, ugyanúgy elmúlik.
De! Lehet HPV okozta szemölcs is, ami komoly problémát jelenthet a későbbiekben akár neked, akár a szexuális partnereidnek. 
A HPV a Humán Papilloma Vírus rövidítése, amelyet szexuális úton terjedő betegségnek tekintünk. (A szexuális úton terjedő betegséget pedig STD-nek rövidítjük, de megőrülök ettől a sok mozaikszótól, amit hosszú angol megfelelőjéből veszünk át.)
Rengeteg fajtája van a szemölcsöt okozó vírusoknak. Fiatal korban a talpon fordul elő, az úgynevezett uszoda szemölcs, vagy kicsit később (a petting elkezdésekor) kézen jelentkezik. Az egészséges immunitású szervezet megbirkózik a vírussal anélkül, hogy szemölcs alakulna ki, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni a veszélyét. Van ugyanis néhány, amelyik felelős minden olyan nyálkahártya rákos elváltozásáért, amely részt vesz a nemi életben. Magyarul, nem csak a méhszájon, hanem a szájüregben, a nyelőcsőben, a végbélen, a szeméremtesten és a péniszen is okozhat rákos elváltozást.
Védekezni a HPV fertőzés ellen többféle módon is lehet:
  • Létezik védőoltás. (Napjainkban jött ki egy új fajta, amely még több vírustörzs ellen ad immunitást.)
  • Óvszer használata, ami különösen új partner esetében fontos. Orális együttlétnél is alkalmazandó, habár fújj az íze!
  • Hűség. A szexuális partner nem cserélgetése. Ezt nem részletezem, miért.
  • Immunrendszer folyamatos erősítése, szinten tartása.
A HPV-ről nem írok többet, bőséges irodalom áll rendelkezésedre a neten.
Visszatérve, János, a személyedre. Azt érzem, fiatal, kezdő, szégyenlős, gátlásos, a női nemet maximálisan tiszteletben tartó fiú vagy. Erre két dolog is utal, az egyik, hogy képet nem mellékeltél, amit igazából külön köszönök.
(Pedig, ha tudnád, mekkora kultusza van napjainknak ennek! A neten ismerkedők közül sokan előbb látják a másik nemiszervét, mint élőben belepillantanának a szemébe, vagy beleszagolnának a nyakába.)
Második gyanújelem gátlásosságodra, hogy partneredtől nem mered elvárni az orális kielégítést.
Menj el kérlek szakorvoshoz, nézesd meg magad, nyugtasson meg!
Utána azt kívánom, találkozz egy tapasztalt nővel, aki nem a pöttyeidet figyeli, hanem jó sokáig kényeztet orálisan, és elfeledteti veled az összes gátlásod! Hiszen nem csak a piros, hanem a fehér pöttyös is igazi!
Puszi Brigi :)

Cikinek érzed, nem mered senkitől megkérdezni? Itt vagyok! Kérdezz bátran! Nincs tabutéma, nincs rossz kérdés! Csak egészséges emberi kíváncsiság van. Jogod van megismerni a testedet, az érzéseidet, az egymásra gyakorolt hatásukat! Fordulj hozzám bizalommal!

szexrolnyiltan KUKAC gmail PONT com

Szólj hozzá

tanácsadás óvszer orális szex HPV fehér pöttyök Szexuális uton terjedő betegségek