2016. máj 28.

Honnan kezdődik a szexuális aktus?

írta: Bársonysex
Honnan kezdődik a szexuális aktus?

A nemi aktus a megfelelni akarásról, a stresszről, az idegeskedésről, az összeszorított fogról, vagy a nyugalomról, az elengedésről, a kellemes pillanatokról, az eufóriáról szól?

Változatlanul kapom a leveleket a korai magömlés témában, és nagyon szomorú vagyok, amiért ilyen sokan szenvednek tőle. Szedjük csak szét a két kifejezést! Lehet, hogy ebben a posztban több lesz a kérdés, mint az állítás (na nem a cerkáé, mert azt hegyezzük bőven ma is), de azt szeretném, ha közösen gondolkodnánk.

Mit jelent az a szó, hogy korai?

Nem egy abszolút érték, hanem egy viszonylagos időt mutat. Relatív hamarabb következik be valami, mint az elvárható. De ki várja el, kitől? És honnan nézve? Mi az origo, a kiindulási pont?

A partnered vár el tőled valamit, vagy te magadtól? Mi alapján? "Baráti" dicsekvések, beszélgetések, vagy saját magad érzéseinek megismerése alapján? Honnan kezdődik a szexuális aktus? Amikor megszületik a vágy, a gondolat, elkezdődik az előjáték, az első csóktól, a simogatástól, vagy amikor megtörténik a hüvelyi behatolás?

Mit jelent az a szó, hogy magömlés?

Van aki férfi orgazmusnak nevezi (szerintem nem az!), van, aki azt mondja elélvez, van aki ejakulál, amikor is spermiumok ürülnek az ondóváladékkal a (nem csak) szexuális aktus következtében, egy nagyon kellemes érzés kíséretében, általában az aktus végén. Nem ragozom tovább, szerintem mindenki érti.

ferfi_orgzmus_gorbe.jpg

Ha azt mondom férfi orgazmus, akkor van női orgazmus is? Persze, hogy van, és egészen másként néz ki, mint a férfié. A férfi egy hatalmas csúcspontban lövell ki. A nő pedig később ér fel, hosszabb ideig van a csúcson több csúcsponttal.

Ezt is lerajzolom táblázatban, hogy könnyebben érthető legyen.noi_orgazmus.jpg

(Itt kérek elnézést a kockás papíros táblázatért, ennyi telik tőlem webszerkesztésileg, és a tollam is folyni kezdett a vonalazástól.)
A lényeg ennek ellenére látszik, már csak azért is, mert átüt a papír. Az időt direkt nem jelölöm, részben tök mindegy, másrészt még soha nem volt stopper mellettem a megfigyeléseim alkalmával.

Miért fontos, hogy megismerd magad? Azért, hogy tudd, mire hogyan reagálsz, tudj kontrollálni olyasmit is, amiről azt hihetnéd nem lehet. De, azt is tudd, nem kell mindig a kontroll! Szabad magad elengedni, és időnként önzőnek is kell lenned.

Miért fontos, hogy megismerd a partnered? Azért, hogy tudd mire vágyik, mivel okozol neki örömet, hogy együtt tudjatok ténykedni egy közös ügy alias közösülés vagy közös orgazmus érdekében.

A közös szó ebben az esetben azt jelenti, hogy azonos időben? Nem! Ilyen "szabály" nincs! Mindkét ember érezze jól magát valamikor az aktus alatt, de mindegy, ha az idő szétcsúszik. Ennek is megvan a varázsa, hiszen így több figyelmet kap mindkét fél, mert egyszerre mindketten egyikükre koncentrál.

A nemi aktus a megfelelni akarásról, a stresszről, az idegeskedésről, az összeszorított fogról, vagy a nyugalomról, az elengedésről, a kellemes pillanatokról, az eufóriáról szól?

Szerinted ezt hogyan lehet elérni? Szerintem figyeléssel, tanulással, kommunikációval.

Beszélgess hát a szexről nyíltan! Akár itt, velem!

Puszi Brigi :)

Cikinek érzed, nem mered senkitől megkérdezni? Itt vagyok! Kérdezz bátran! Nincs tabutéma, nincs rossz kérdés! Csak egészséges emberi kíváncsiság van. Jogod van megismerni a testedet, az érzéseidet, az egymásra gyakorolt hatásukat! Fordulj hozzám bizalommal!

szexrolnyiltan KUKAC gmail PONT com

Szólj hozzá

férfi orgazmus női orgazmus szexuális felvilágosítás korai magömlés