2016. jún 16.

Még tart a foci EB! Ismét csajos a téma.

írta: Bársonysex
Még tart a foci EB! Ismét csajos a téma.

Férfiak most ne nézzetek ide!

Mivel még tart a foci EB, ezért ismét csajos téma, annak is a gusztustalanabbik, fájdalmasabbik fajtájából.

Barátnőm kérdezte valamelyik nap, hogy mit tegyen, ismét megduzzadt a Bartholini mirigye. Mondtam neki döntse el mi zavarja jobban, ha ott van a lába közt egy dudor, ami egy időzített bomba, vagy a műtét? Mert eljön az az idő, amikor nem engem kérdez, hanem igyekszik az orvoshoz, (feltéve, ha tud járni,) és kéri az azonnali műtétet.

Mi a Bartholini mirigy, hol helyezkedik el, mi a funkciója?

A Bartholini mirigy a női külső nemi szervben, mindkét nagyajakban oldalt helyezkedik el. Külső elválasztású mirigy, ami váladékot termel. Ez a váladék nemi izgalom hatására termelődik, ürül ki, és gondoskodik a hüvelybemenet olajozásáról. Nevét leírójáról, a XVII. századi dán anatómus, ifjabb Caspar Bartholin-ról kapta.

Képzelj el egy rugalmas tömlőt, aminek van egy picike nyílása, amelyen keresztül kiürül a termelt váladék a hüvely bemenethez.  (Ha még érzékletesebben akarom leírni, akkor a madarak toll olajozó mirigyéhez hasonlíthatom. Csirkéknek a püspökfalatjuk felett van, és ki szoktuk vágni. Nekem még a kutyám se eszi meg.)

Látható tehát, hogy a Bartholini mirigy jó szolgálatot tesz, ha rendesen működik, de nem életfontosságú szerv.

Elzáródhat  a kimeneti csövecske. Ilyenkor nem tud kiürülni a termelődő nyák, felszaporodik, pang, és elfertőződhet, elgennyesedhet. Különböző hajlamosító tényezői vannak a kórkép kialakulásának. Lehet nemi fertőzés, bakteriális streptococcus fertőzés, cukorbetegség, vagy alkati típus.  

Ezt nevezzük Bartholini mirigy tályognak. Mérete lehet babszemnyi, vagy akár lúdtojásnyi is. Nagyon fájdalmas, lázzal hidegrázással, gyulladásra jellemző tünetekkel jár.  

Vannak akik házi praktikákhoz nyúlnak, megpróbálják kinyomni, kiszurkálni, meg párakötést rátenni. Hát nem tudom. Én akkor szoktam vele találkozni, amikor már csak az orvosi szike segít.

Létezik kétféle műtéti megoldás. Az egyik amikor aktív, gennyes szakban kiürítik a tályogot, öblítéssel kitisztítják, és nem zárják vissza, hanem nyitva hagyják. Kiöltik, hogy ne tudjon ismét megtelni. Ez hirtelen megkönnyebbülés a szervezetnek, de kiújulása lehetséges. Marsupialisátió ennek a műtétnek az elnevezése. Ezt mutatja be az első film.

Csak olyanok nézzék meg, akik bírják a gennyet, habár szerencsére a film még nem szagos.

 

 

A második filmen az látható, amikor eltávolítják a Bartholini mirigyet. Ezt, a betegség nyugodtabb időszakában tudja az orvos elvégezni, amikor nincs aktív, gennyes gyulladás, "csak" cysta, (például a barátnőm esetében). Ilyenkor ki tudja fejteni az egész mirigyet és el is távolítja végleg. Ezáltal megszünteti a kiújulás veszélyét.

Ezt a filmet is csak erős idegzetűeknek ajánlom. Elég horrorisztikus látvány, amikor feltölti a kimetszés előtt folyadékkal az orvos, a műtéti területet. A beavatkozások nálunk is altatásban történnek, tehát a beteg nem érzékel fájdalmat.

 

A műtét, és gyógyulás után a szexuális élet  szinte semmiben nem szenved csorbát, ha valamilyen síkosító szert használ a hölgy.

Az pedig rajta múlik, hogy ez egy bio, ingyenes, humán, szájban termelődő mirigynek a váladéka, vagy egy gyárban előállított, drága, kemikália lesz-e!

Puszi Brigi :)

Cikinek érzed, nem mered senkitől megkérdezni? Itt vagyok! Kérdezz bátran! Nincs tabutéma, nincs rossz kérdés! Csak egészséges emberi kíváncsiság van. Jogod van megismerni a testedet, az érzéseidet, az egymásra gyakorolt hatásukat! Fordulj hozzám bizalommal!

szexrolnyiltan KUKAC gmail PONT com

 

 

 

Szólj hozzá

tanácsadás Bartholini mirigy Bartholini mirigy eltávolítás Bartholini tályog