2016. júl 04.

Szerelempatak filmajánló

írta: Bársonysex
Szerelempatak filmajánló

Láttad már Sós Ágnes Szerelempatak című filmjét?

Jó érzékkel választott forrást Sós Ágnes rendező, amikor az idős korosztály erotikus történeteiből merített, hiszen nemcsak a társadalomtudósokat, hanem a széles közönséget is sikerült kíváncsivá tennie. A filmben szereplő 80 fölöttiek nem rejtik véka alá, amit a testi és a lelki szerelemről tapasztaltak.

A rendezői koncepciót  Sós Ágnes így foglalta össze: „az idős emberek és a testi szerelem humorral és bájjal egy dokumentumfilmben”. A rendezőnek ez sikerült is, nemhiába tetőzi a filmet az a csaknem 10 perc hosszúságú, aranyköpésekkel teli zárójelenet, amelyben négy öregasszony gurul a nevetéstől és a hengergőzéstől egy domboldalon. A merész témavállaláson túl a film legnagyobb erőssége egyébként éppen az, hogy hús-vér embereknek érezzük a szereplőket, amint épp önmagukat alakítják.

forrás: http://www.filmtett.ro/cikk/3558/sos-agnes-szerelempatak

Részlet a filmből, és a film bemutatóján készült beszélgetésekből:

 

Sós Ágnes Budapesten  született. A Budapesti Corvinus Egyetem elődjén (a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen) végezte tanulmányait 1984 és 1989 között, de már fiatal korában a film volt a hobbija. A diploma megszerzése után, egy szerencsés véletlennek köszönhetően került kapcsolatba a Magyar Televízióval, ahol 1990- től 11 éven át dolgozhatott külsős szerkesztőként. 1991-ben kezdett dokumentumfilm műfajban forgatni, kezdetben a televízió számára, 2002 óta pedig önállóan dolgozik, egyre több esetben producerként is az alkotásai mögé állt. Mára már egyértelműen nemzetközi körökben is ismertnek és elismertnek tekinthető, sokoldalú dokumentumfilmessé vált.

Legszívesebben dokumentumfilmeket készít, és a dokumentumfilm-készítésnek is leginkább azt a műfaját műveli, mely az egyes emberek életét, sorsát olyan közelről, olyan mélységben mutatja meg és követi nyomon, amilyennel a hétköznapokban talán sohasem szembesülhetne a néző. Minden témájában az a célja, hogy az intimitás határait folyamatosan súrolva, vagy akár azon át is lépve olyan mélyre ásson, ahol az illető cselekedeteivel kapcsolatosan már csak az okozatokra, hanem az okokra is fény derülhet. Saját bevallása szerint igazi „hiénaszerepbe” kell, hogy navigálja magát a dokumentumfilmes ilyen helyzetben, ezért különösen is vigyáz arra, meddig tolakszik bele a kamerájával „szereplője” életébe, és mennyit tár a felvett anyagaikból a nyilvánosság elé.

Filmjeinek elkészítéséhez általában éveken keresztül követi nyomon alanyainak életét, sorsát, de a Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek című filmje például – amely egy kecskeméti születésű hegedűművész testvérpár életét mutatja be, egy, a forgatás közben kiderült, hajdani családi tragédia árnyékéban – 7 éven keresztül készült. Az Őrült szerelem ez című filmje készítéséhez ugyancsak éveken keresztül kísérte figyelemmel fiatal római katolikus és görög katolikus papok életét, a három év alatt elkészülő Szerelempatak filmje pedig egyfajta "paraszt dekameron", melyben idős erdélyi férfiak és asszonyok beszélnek a testi és lelki szerelemről, népmesei hangulatban és a néző számára olykor szinte meghökkentő nyíltsággal.

 Forrás: Wikipédia

Ez pedig a teljes film linkje. https://www.youtube.com/watch?v=4v3upk2KuZo

Érdemes megnézni, ha őszintén, igazul, nyíltan, nevetve akarsz a szexről gondolkodni, beszélni. 

Puszi Brigi :)

Cikinek érzed, nem mered senkitől megkérdezni? Itt vagyok! Kérdezz bátran! Nincs tabutéma, nincs rossz kérdés! Csak egészséges emberi kíváncsiság van. Jogod van megismerni a testedet, az érzéseidet, az egymásra gyakorolt hatásukat! Fordulj hozzám bizalommal!

szexrolnyiltan KUKAC gmail PONT com

 

Szólj hozzá

humor filmajánló paraszti kultúra Sós Ágnes szerelempatak időskori szex