2016. júl 09.

10 jó mondat, ha a hölgy egy kissé szégyenlős.

írta: Bársonysex
10 jó mondat, ha a hölgy egy kissé szégyenlős.

Helló.. Egy rövid. de lényegretörő kérdést szeretnék feltenni. A barátnőmnek közösülés közben van egy olyan problémája, hogy szégyelli a testét...Nem szereti ha látom.. :/ Azt sem szereti ha csak a szemébe nézek közben, csak ha közben csókolózunk... Úgy tudja magát igazán elengedni.. Engem ez nem zavar, de az lenne a kérdésem, hogy ez ellen lehetne-e tenni valamit, hogy fel merje előttem vállalni a testét?.. Mert tényleg nem zavar, hogy nem akarja,.. de én a legjobbakat akarom neki szeretkezés közben és, hogy tényleg igazán el tudja magát engedni és teljes mértékben élvezze az együttlétet. A választ előre is köszönöm!

Kedves Levélíró!

Köszönöm a kérdésed! Sok férfitól hallom ugyanezt sérelmezni, mert sok nő viselkedik ugyanígy. A szexuális élethez, játékhoz minden érzékszervünk izgatására szükségünk van. A két nem mégis eltér egymástól. A férfiak genetikailag úgy vannak kitalálva, hogy a szemük fontosabb ingereket közvetít nekik a szexuális tevékenység közben, mint például a fülük. Mi nők másként rangsorolunk, de nem csak nemenként, hanem egyénenként is változó, kit mi izgat, mi hozza tűzbe. Egy kerek popsi látványa-e, vagy egy illat, esetleg egy sóhaj, egy szó, vagy egy érintés.

A leveledből nem tudom megállapítani, hogy milyen mértékű a gond. Veleszületett egészséges szemérem, vagy  utóbb kialakult túlzott gátlásosság az oka annak, hogy nem akar téged nézni szex közben. Ez lehet abszolút természetes igénye, viselkedése a barátnődnek, de ha túlzó, önbizalomhiányról, vagy testkép zavarról is árulkodhat. Ez kialakulhat akár már kisgyerek korban, is hiszen vannak családok, ahol a meztelenkedés, a meztelenség, a nemi szervek érintése, nézegetése bűn. Ha rajtakapják a "leselkedésen", és megszégyenítik, akkor elkísérheti nagyon sokáig a kellemetlen élmény.

Később, tinédzser korban egy "beszólás" a kortárs csoporttól is okozhatja. Elég, ha tesznek egy lekicsinylő megjegyzést a testére a picit félénk, gátlásos kislánynak, és máris megvan a baj.  A hasonlítgatás is tud nagyon káros lenni!

Azonkívül nem lehet eléggé hangsúlyozni mekkora befolyással van a média, az ott látott "szép" bár cseppet sem természetes lányok bemutatása, etalonként kezelése. Az agyunk olyan információkat is eltárol, ami akkor és ott látszólag nem fáj, de később nagy galibát okoz.

Mi a Te teendőd, tudsz-e segíteni? Szerintem mindenképp!

De először is fogalmazzuk meg a problémát! Ez kinek a problémája? Valóban a barátnődé? Őt zavarja a szexualitása megélésében hogy csukott szemmel befelé figyel, vagy téged zavar hogy nem nézi a gyönyöröd?

Bármi is az ok, mindkettőtök igénye jogos, természetes. Az álláspontok közelíthetnek,  nyithattok egymás felé.  Abszolút tanulható, elsajátítható az amit vársz a barátnődtől.  Jól kibeszélhető és helyes kommunikációval orvosolható. Ebben rengeteget tudsz neki segíteni.

Mit értek helyes kommunikáción?

Azt, hogy amit te mondasz, az rólad szól.

Magad fogalmazol meg valamit magadról.

A saját vágyaidat közlöd.

Kérsz és dicsérsz.

Kerülöd a nem szót.

A negatív előjelet ugyanis nem érti az agy, illetve tudod a matekban is a -x- = +.

Tehát ha többször mondod, hogy nem zavar, akkor már zavar. Nézd csak meg a leveled! 

szerelmesek.jpg

Kép: Pinterest

Most mondok gyakorlati példákat. Így mondd a barátnődnek! 

1. Nagyon szeretném, ha rám néznél!

2. Élvezem, ha nézel!

3. Kérlek nyisd ki a szemed!

4. Csodálatos vagy!

5. Tetszik a szemed, a szád, a cicid, a puncid, a ..........!

6. Gyönyörűséget érzek, ha látom a tested, és te is látod az enyémet!

7. Nézd, milyen szép a kukim, (vagy ahogy hívjátok)!

8. Tetszem neked?

9. Szeretem, ha nézel.

10. Lazíts!

Mi a helytelen kommunikáció, mit ne használj?

1. Ne takard magad!

2. Ne csukd be a szemed!

3. Ne szégyelld a tested!

4. Nem vagy csúnya!

5. Ne görcsölj!

Érted, érzed a különbséget? Gyakorolni kell sokat sokat, és menni fog! A barátnőd pedig nagyon boldog lehet, hogy ilyen odafigyelő, gondoskodó barátja van! Még sok közös szexuális örömöt kívánok Nektek!

Ha ezek a tanácsok, néhány hét gyakorlás után nem elegendőek, akkor keressetek meg közösen, és hárman együtt beszélgetünk egy jót!

Puszi Brigi :)

Cikinek érzed, nem mered senkitől megkérdezni? Itt vagyok! Kérdezz bátran! Nincs tabutéma, nincs rossz kérdés! Csak egészséges emberi kíváncsiság van. Jogod van megismerni a testedet, az érzéseidet, az egymásra gyakorolt hatásukat! Fordulj hozzám bizalommal! szexrolnyiltanKUKACgmailPONTcom

 

Szólj hozzá

szégyenérzet kommunikáció a szexről kommunikáció szex közben olvasói kérdés felelet