2019. jan 12.

Mit eszik a fiatal pasi az idősebb nőn?

írta: Bársonysex
Mit eszik a fiatal pasi az idősebb nőn?

Felbukkant az üzenőfalamon egy Miért buknak az idősebb nők a fiatalabb pasikra című írás. Rákattintottam, elolvastam, megosztottam. Első olvasatra szókimondó, őszinte írásnak tűnt, viszont továbbgondolva üres, felszínes frázisok felsorolása.  A cím szenzációhajhász és a nőkre nézve degradáló, főleg, hogy a cikk többnyire a fiatal férfiak társválasztási szokásait, motivációit "elemzi". A téma persze hálás, hiszen ki ne látná mi zajlik a társkapcsolatokban? Miközben a házasságok széthullanak, a szexualitás egyre nagyobb fontossággal bír mindkét nem körében. Ahogy nő az ego, annál többen választják  a szingli és a mingli életformát. Igaz, nem csak ez játszik szerepet a korkülönbséges társkapcsolatokban.

szerelmesek.jpg

Először talán beszéljünk arról mi is jellemez egy társkapcsolatot. Füst Milán a házasságot négy lábú asztalnak nevezi, amiből ha egy láb billeg is még megáll, de ha kettő hibádzik borul az egész. 

1.  Szerelem, szeretet.

2.  Azonos életstílus, érdeklődési kör, nézetek, értékek, kölcsönös lojalitás, megbecsülés.

3.  Szexualitás.

4.  Gazdasági közösség, munkamegosztás.

Lehet felesleges a házasságot és a társkapcsolatot párhuzamba vonni. Bár pont a párhuzam mutatná meg, miért is csalóka egy ilyen viszonyt akár társkapcsolatnak nevezni. Ha átmenetileg kényelmes is, de koránt sem olyan ideális, vagy rózsaszín a generációs korkülönbségű kapcsolat, mint amilyennek a cikk szerzője beállítja. És bár adhatja mindkettő azt a másiknak, ami egyiknek felesleg, a másiknak hiány, ez többnyire nem lesz kiegyensúlyozott viszony. A korkülönbség megmarad, a meg nem szerzett generációs emlékek hiányával együtt.

partner.jpg

 

Azt látom a társadalomban, hogy az a fiatal férfi választ idősebb nőt párjául, aki elköteleződni képtelen, önállótlan, ezért lubickol a női gondoskodásban, sőt el is várja azt, amihez anyukája hozzászoktatta. Gyermeket vállalni nem akar. A szabadság fogalmát pedig összekeveri a felelőtlenséggel, a hűtlenséggel, a szabadossággal. 

És az a nő keres, akár sokkal fiatalabb férfit, aki ki akarja élni a gondoskodási igényét, a női, anyai ösztöneit, hiányzik neki a szexuálisan potens férfi, vagy a nyers fizikai férfi erő. Sok magányosan töltött éjszaka van  mögötte ahhoz, hogy megalkudjon. Nem azért hiányzik a palettájáról a drámázás, mert kinőtt belőle, hanem, mert ő már így játszmázik. Azzal áltatja magát, hogy átmenetileg, beéri a billegős asztal egy-két lábával, és jókat bőg éjjel a párnájába.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ezeknek a kapcsolatoknak a hívószavai a kompromisszumkötés, a kimondott vagy kimondatlan csereszerződés, a bizonytalanság térben, időben, érzelmileg egyaránt, a jövőnélküliség, tervezhetetlenség, egymás fel nem vállalása a bujkálás, így a közösségi élet és programnélküliség.

 

Persze felesleges általánosítani, hisz lehetnek kivételek, amik mint tudjuk erősítik a szabályt.  Például Emmanuel Macron a Francia Köztársaság elnöke és 24 évvel idősebb felesége, Brigitte, akit az életkora láthatóan cseppet 

macron_brigitte.jpg

sem feszélyezi, alkalomadtán szívesen tréfál is vele. A riportereknek egyszer a választások előtt azt mondta: – Emmanuelnek mindenképpen most kell nyernie, mert hát hogy fogok én kinézni öt év múlva?!

Fotók: Euronews,  Pixabay

Szerző: Sándorné Kósa Brigitta

 

Szólj hozzá

viszony társkapcsolat korkülönbség idősebb nő Füst Milán Sándorné Kósa Brigitta fiatal férfi négy lábú asztal